יום ראשון, 20 בנובמבר 2011

נעמה, עינב, רם וראמן


The reunion - נעמה, עינב, רם וראמן
מתכון רביעי

לפני כמעט שנה, עינב חזר הביתה, לתל אביב... מי שמכיר אותו באמת ידע שזה רק היה עניין של זמן. ומאז, כמעט ולא התראינו. בתחילת חודש נובמבר צלצלתי לרם. "נו," אמרתי לו "יאללה מספיק ודי. צריך כבר לפגוש את עינב. גם אם זה אומר ליפול לו על הראש במסעדה." "יאללה נעמונת אני בעניין, תודיעי מתי!" ענה לי רם.
וכך היה. לקחנו דרכון, עלינו על האוטו ונסענו עם תחילת הגשמים הרציניים של החורף היישר למסעדה שלו בראשון לציון. שם לא קוראים לו עינב. קוראים לו "שף".
קבענו ב 20:30, נכנסנו כרוח סערה למסעדה ב 21:00. חיבוקים נישוקים וגעגועים.
השף התיישב לידינו על הבר, כיבד אותנו בסנגרייה שעשה במו ידיו כמה שעות קודם, והרמנו לחיים. לחיי החיים הטובים, לחיי החברים הטובים, האהבה, והאהבה לאוכל טוב.
הברמנית הגישה לנו תפריטים.. מיד נעצנו בה מבט מבולבל, העברנו את המבטים לעינב ואמרנו לה "לא באנו לכאן כדי להזמין, באנו שיפנקו אותנו". "אני דואג להם!" הכריז עינב בקול רם ובהתרגשות ובנה לנו תפריט מארץ התפריטים.
בין ביס לביס, סנגרייה וצ'ייסר, דיברנו על השנה האחרונה עם ציפייה מתוקה לעתיד לבוא... "הכל פתוח" אמרנו בחיוך, והתענגנו, או כמה התענגנו על המנות.. קרפצ'יו מוסר, קלמארי צרוב, סינטה על פולנטה עם כמהין ועוד ועוד.
ופתאום, כמעט ואמרנו את זה ביחד, "חייבים לחזור לכתוב את הבלוג!!". באותו רגע הבנו כמה זה היה חסר לנו. כי הבלוג מייצג את האהבה לאוכל, החברות שלנו, וזה תרוץ מצוין להפגש!

אז החלטנו להיפגש ביום שבת, הפעם בדירה החדשה של השף עינב. אני איחרתי עקב עצמאות יתרה שהפגין מכשיר הניווט שלי שלקח אותי לטיול חובק גוש דן. כשהתקרבתי לאזור רם התקשר: "נעמונת! אני תכף הולך! מה זה האיחור הזה??" "סגור, סגור, אני פה למטה" סיננתי בחזרה. ידעתי מה אראה כשאעלה לדירה... רם ועינב בעיצומו של משחק פיפא.... אחרי קצת יותר ממחצית וחצי ואחרי איומים וקללות זריזות מצדי, החליטו הבנים להפיל את השלטים ועברנו כולנו למטבח, לחלק האומנותי.
עינב: מה שותים? וודקה, וויסקי, יין אדום, למברוסקו או מים מהברז??
אז הלכנו על יין אדום 2009 של טוליפ – יופי של יין! פתחנו את המחשב ויאללה מכבי.
מחכים בשמחה לחורף מדהים עם מתכונים שיחממו לכם את הלב!

מרק ראמן
מרק ראמן הוא מרק יפני עם הפתעות, (אנחנו הוספנו השפעות של תאילנד, ויאטנם ורמת גן) על בסיס של ציר עוף או בקר עם אטריות.
המתכון:
ציר מרק עוף:
קילו עצמות עוף
2 גזרים
1 בצל
ג'ינג'ר חתוך לפרוסות
3 גבעולי למון גראס
1 שורש פטרוזיליה
2 ליטר מים

מרתיחים את כל הרכיבים יחד, לאחר הרתיחה מכפים (מלשון כף) את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים שעה מבלי להביא לרתיחה. אפשר להוסיף גבעולי כוסברה ובזיליקום קשורים בחוט ע"מ להוסיף טעם נוסף. לאחר שעה, מסננים את המים, שומרים הנוזל. מכאן הדרך למרק קצרה
איטריות ביצים או אטריות אורז שקופות
מרתיחים בנפרד ושומרים בכלי בצד כ-4 דקות.

לבשר
אופציה 1 – פילה בקר
משרים גוש של 100 פילה בקר גרם לאדם כשעה לפני הבישול ב 2 כפות של רוטב דגים (fish source), מעט מחית צ'ילי תאילנדי, וכף דבש. צורבים את הפילה על מחבת כחצי דקה כל צד ומניחים בצד.
אופציה 2 (לסטודנטים) – חזה עוף – אפשר לעשות דבר עם חזה עוף.

לפני הגשה:
בצלוחית המרק
שמים מעט גזר פרוס דק טרי
2 עלים של פאק צ'וי או כרוב סיני או מנגולד או חסה בצלחת
מחממים את המרק, מכניסים הבשר או העוף למרק ומבשלים עוד כ-5 דקות.
את האטריות מניחים בצלוחיות עם הירקות
מוציאים את הבשר מהמרק, פורסים ומוספים לצלוחית
מוזגים את המרק ומוסיפים בצל ירוק מלמעלה

להעשרת ולחריפות (וטעם החיים) הטעם אפשר להוסיף סמבל צ'ילי וכוסברה:
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
3 שיני שום קצוצות
פלפל צ'ילי ירוק או אדום קצוץ דק
חצי כף של מחית צילי תאילנדי או סחוג
חצי כף שמן סומסום
מערבבים הכל יחד ומוספים מים עד שזה נהיה משחה נוזלית.


בתיאבון

אין תגובות:

פרסום תגובה