יום שלישי, 20 באפריל 2010

זאת השקעה?? זה הכי בקטנה!


זאת השקעה?? זה הכי בקטנה!
מתכון ראשון


המתכון הראשון מתחיל בנסיעת בין ערביים ומסתיים בסיבוב בארים פרובינציאליים בראש פינה. מדף בובות חרסינות מעל בר, רם רוקד מסביב לעמוד במשחק אמת או חובה. קישוטי חג המולד האחרון מסביב למראה, זה הדיבור עכשיו.  
החלטנו לברוח משאון העיר הגדולה ונסענו לשאוף אוויר בצפון הירוק. בבוקר הנסיעה הודענו לעינב שאנחנו באים. ביחד החלטנו על ערב ביתי בלי יותר מדי מהומות. 
" להביא משהו, עינב?", שאלנו אותו בטלפון
"רק חלב" הוא ביקש "אין לי כלום בבית"
יצאנו לדרך בשעת בין ערביים, נעמה נוהגת ואני מקריא לה מתוך ספר על נפלאות השינה, אחרי עצירה בדרך הגענו בקול ותרועה לשכונה השקטה בין ההר לכינרת, ליד ראש פינה.
עינב היה אז בין עבודות, אני הייתי בין חברות, ונעמה הייתה בין רכבים וסניף באמסטרדם.
נכנסנו לדירה עייפים ורעבים, הבית היה מלא בריח מעורר תאבון שמיד גרם לי לאבד את הצבע בפנים... לפני שאמרנו שלום התחננתי לקבל "משהו קטן לאכול". עינב שלף את הבאגט, ספר עד שלוש ויצאו טוסטונים צרובים עם מוצרלה ופינוקים. "על הדרך, בקטנה, עד שהאוכל יהיה מוכן" הוא אמר והגיש לנו את הצלחת בנונשלאנט.
בבושת פנים הוצאנו מהשקית את החלב ואת ה"בפלות של עלית" ושמנו בפינה עד שהם נשכחו מאתנו לגמרי. 
אחרי שעה קלה של מנוחה, תשבצים של שבת ושיחה קלילה על הא ועל דא, התמלא השולחן במטעמים. "שוב השקעת?" אמרנו לעינב, "זאת השקעה??" הוא ענה "זה הכי בקטנה".




פן קון טומטה עם מוצרלה די באפלו שמן זית ועשבי תיבול
(לחם קלוי עם מוצרלה שמן זית ועשבי תיבול)
משך הכנה:  רבע שעה, בקטנה
רמת קושי:  לא רציני


רשימת מצרכים ל 8 קרוסטינים מפנקים:
 בגט לבן או ג'בטה פרוס לרצועות בעובי 1ס"מ
8 שיני שום קלופות וחצויות
4 עגבניות בשלות וחצויות 
4 עיגולי מוצרלה די באפלו גדולים
16 עלי אורגנו טריים
 16 עלי בזיליקום טריים
 שמן זית איכותי
קולים על מחבת פסים משני הצדדים פרוסות ג'בטה או בגט לבן פרוס לאורך  
מושכים (או משפשפים, איך שתרצו) כל פרוסת באגט בשן שום חצויה וטרייה 
מושכים עגבנייה שתוסיף גם טעם וגם צבע
שמים חצי כדור מוצרלה על הפרוסה
בוזקים שמן זית איכותי למעלה
מתבלים מעל ב- 2 עלי בזיליקום ו- 2 עלי אורגנו טריים


מגישים ומפנקים את האורחים.  קדימה!




ספריבס טלה צלויים בצלייה איטית 
משך הכנה (וצלייה):  10 שעות
רמת קושי:  לא רציני אבל מצריך היערכות ואהבה


רשימת מצרכים ל 4 סועדים רעבים:
 קילו בשר ספריבס טלה (18 ס"מ)
 5 שיני שום חצויות
 4 גבעולי טימין
מלח אטלנטי (או מלח גס)
 פלפל שחור גרוס


המתכון דורש הכנה מראש. מזה אנחנו למדים שלמרות שעינב אמר 'בקטנה' הוא התכונן להגעתנו (למרות שאמר שלא). 
כשקונים את הנתח מבקשים מהקצב לחתוך לגודל הרצוי. אנחנו ממליצים על תבנית פיירקס בגודל 18 ס"מ. 
הכנת הבשר: 
כבר משעות הבוקר מתבלים את הנתח לפי היחס הבא:
על כל קילו בשר יש להכין 5 שיני שום חצויות. על פי עינב "צריך להחדיר את שיני השום" לתוך הבשר בעדינות אך בנחישות. 
משפשפים את הבשר בארבעה גבעולי תימין.
מתבלים את הנתח במלח אטלנטי (כי הוא מלח קצת רטוב, עם לחות של ים וניחוח של ים)
פלפל שחור טרי וגרוס לפי הטעם
מחממים תנור לטמפרטורה הכי גבוהה (250-300 מעלות – ממש ממש חם).
מכניסים את הנתח לתנור. צולים את הנתח עד להשחמה בערך כרבע שעה.
מוצאים את הנתח מהתנור, עוטפים את התבנית בנייר כסף.
מנמיכים את חום התנור ל- 110 מעלות וצולים את נתח במשך תשע שעות בחום נמוך (אזהרת השף: לא להתפתות ולפתוח את התבנית) לאחר כשלוש שעות, הריח כבר ממכר. 
מגישים בתוספת תפוחי אדמה צלויים, אורז או פירה כתוספת בצד.


בתאבון!

תגובה 1:

  1. ברכות על הבלוג
    איזה יופי זה נראה. ממש מעורר תיאבון
    אני מאחלת לכם עוד הרבה מפגשים שמחים וטעימים שכאלה.
    וכמובן שנרשמתי כמנויה. איך לא....?
    אמא של רם

    השבמחק