יום שלישי, 27 באפריל 2010

תפתחי את המקרר – יש שם נתח טונה אדומה

רול טונה בטוגרשי עם גוואקמולי קרם פרש ועלים ירוקים
מתכון שני

שישי אחר הצהריים, אני מחלימה ממחלה שתקפה אותי בשבוע הכי חם שישראל זוכרת בחודש אפריל... צלצול טלפון. על הצג "עינב". למרות הגרון הנפוח – אני עונה. "שומעת? עוד פעם השחילו לי מילואים, אני בא בראשון, נפגשים בערב אצל רם".
בראשון אחה"צ אני מתקשרת לחייל האמיץ כדי לוודא שאחרי יום בו השכים בארבע לפנות בוקר הפגישה עדיין בתוקף. "כוסאמק, הביאו אותי מהצפון לכמה שעות" הוא מתלונן, "אני בדרך לדירה שלו, רם מגיע באזור 9, תבואי ישר מהעבודה – היין עליך, נעשה ערב חביתיות כמו פעם, אני פשוט גמור."
מתברר כי אורות הכרך התל אביבי, שעתיים פנויות ושפע חנויות הדליקטסים, הם מתכון בטוח להתגבר על העייפות ותוך זמן קצר עמדנו בפני עוד ארוחה מושקעת אה-לה-אזגורי.
כשנכנסתי לדירה, גיליתי את עינב שרוע על הספה ומתנשם בכבדות לאחר שהביס את נבחרת סודן ב-18 משחקים ב Fifa2010. הבהרתי לו שאין שום סיכוי שכשרם מגיע הוא עדיין משחק. מייד החל בחריצות במונולוג המנה דקות ארוכות, שכל מטרתו ייחצון מאסיבי של התועלת הפוטנציאלית הטמונה במשחקי כדורגל ממוחשבים לעם הנשי.  לאחר שהבהרתי לו את דעתי הנחרצת בנושא, הסכמנו למורת רוחו שמתחילים להכין את הארוחה לפני ש"אבא" חוזר מהעבודה.
אז מה עושים? אני שואלת מהמטבח. "תפתחי את המקרר – יש שם נתח טונה אדומה, כל השאר בשקיות על השולחן" הוא עונה בקול מהסלון 'מבשל' עוד גול קטנטן לפני שהנבחרת מושתקת סופית. טונה? בעוד אני מנסה להבין איך הוחלפה התכנית לשחזר את ערב החביתות מדירת המש"קים בתקופת השירות הצבאי – בנתח טונה אדומה שתכף תתגלגל לה בגווקמולי וקרם פרש - בדיוק ברגע הזה נכנס רם אל הדירה. "איזה גדולים אתם! התחלתם להכין? אני כבר מגיע, יש לי 4 מאמרים לקרוא, לכתוב סמינריון ולשלוח הצעת מחקר. גדול שאתם מפנקים אותי היום" הוא אומר בשמחה.
לאור הניצוץ בעיניו של רם, קם עינב מהספה, צעד אל המטבח כשהוא מסתכל בעיניים כלות אל המשחק הבלתי גמור שכנראה לא יזכה לראות אותו יותר בהמשך הערב... מבט מהוסס אחרון אל עבר המשחק ויאללה, לעבודה.

רול טונה גוואקמולי 
(לארוחת ערב קלילה ולא מחייבת)
משך הכנה: רבע שעה.
רמת קושי: קל עד כדי מגוחך או לרווקים מאותגרי חביתות

רשימת מצרכים ל 5 רולים
נתח טונה אדומה, במשקל חצי קילו
חצי כפית טוגרשי (תערובת תבלינים יפנית, להשיג בטיב טעם או במזרח מערב)
מלח ים 
שמן זית
חבילה של ראפ טורטייה – להשיג בחנויות הנבחרות


לגוואקמולי:
2 אבוקדו נימוחים, חתוכים לקוביות גסות
2 גבעולי בצל ירוק זקורים, קצוצים דק עם הגבעולים
8 עגבניות שרי חתוכות לשמיניות
1 פלפל חלפיניו לוהט (או צ'ילי) חתוך לטבעות "בשביל הסמבה"
2 כפות שמן זית איכותי כתית (אקסטרה וירג'ין)
קורט מלח ים
רבע כפית כמון
2 כפות כוסברה קצוצה (כן כוסברה, כוסברה זה טעים)


קרם פרש
גביע שמנת חמוצה 30%. הגברים אומרים - fat is flavor. אני אומרת שאפשר גם 9% אחוז.. אתם יודעים... כדי לשמור על היכולת.
כף וחצי מיונז קל.


הכנה

  • מכינים את הגוואקמולי - מערבבים את הכל יחד בקצב הסמבה.
  • מכינים את הקרם פרש - מערבבים יחד עד קבלת מרקם אחיד. אפשר להוסיף מעט מלח לפי הטעם.
  • מעסים את הטונה בטוגרשי, שמן זית ומלח בעדינות ובהתכוונות. יש לעשות זאת עד שהנתח משוך בשמן,  מטובל מכל הצדדים ומגיע לסיפוקו. משאירים כרבע שעה כדי לתת לנתח, להרגע ולספוג את כל הטעמים. 
  • מכינים את הגוואקמולי והקרם פרש על פי ההוראות ומניחים בצד. טיזינג זה הכל! 
  • מחממים מחבת יציקת ברזל (פלאנצ'ה) כעשר דקות ומוסיפים שמן זית. 
  • הערת השף: חשוב שהמחבת לא תהיה חמה מדי כדי שהטונה לא תופתע ותתחרט, וכדי שהשמן זית לא ישרף.
עד כאן "פור פליי", ועכשיו ניגשים לביצוע....
  • מניחים על הפלאנצ'ה את הטונה וצורבים מכל צד בין 3 ל 5 דקות. יש לשים לב שלא לצרוב יותר מדי את הטונה – אנחנו צריכים אותה להמשך הדרך. איך יודעים שהיא מוכנה?? צבע שחום יפה מבחוץ - ואדמדם מבפנים (סומק קל על הלחיים).
  • מצרפים את הראפים לחגיגה – עד עכשיו הם היו סבלניים.
  • מחממים את הראפים קלות מעל האש כדי שלא יהיו צמיגיים ויקבלו את המרקם הנכון.
  • מייד כאשר הטונה מוכנה, פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר. הטונה צריכה להראות כמו רוסטביף - אדומה מבפנים בעלת צריבה יפה מבחוץ.

להגשה:
מניחים את הראפ בצלחת.
מורחים כף וחצי גוואקמולי.
מניחים 2 פרוסות טונה – אחת ליד השנייה.
מעל הטונה -  2 נגיעות של  קרם פרש.
סוגרים את הראפ.
מומלץ להגיש עם סלט ירוק.

בתאבון – אודרוב!



איך בוחרים טונה אדומה?
מה לבקש מהדייג או מוכר הדגים?
לבקש ממוכר הדגים טונה טריה, שלא עמדה יותר משלושה ימים בחנות, ולהקפיד שהיא לא חומה ומבריקה.

הטונה צריכה להיות אדומה ולא חומה, מבריקה למראה, מזכירה אישה בשלה שמחכה לגבר שלה...

4 תגובות: